Google AdSense Ödeme Eşiği ve Ödeme Tarihleri

HostUzmani

ForumWM Üye
Google AdSense kullanıyorsanız, ödeme eşiğini geçip geçmediğinizi kontrol etmek bazen kafa karıştırıcı olabilir. Kaç kere bu ay sınırı aştım mı diye düşünmedim ki? Sonuçta hepimiz o beklenen ödemeyi almak istiyoruz, değil mi?

Ödeme eşiği dedikleri şey aslında basitçe şu: Kazançlarınızın belirli bir miktara ulaşması gerekiyor ki ödeme yapılabilsin. Türkiye için bu miktar genelde 200 TL civarında. Evet, tam olarak bu kadar. Sonra da diyorsun ki, "Ee, şimdi ne olacak?" İşte o noktada sabırlı olup ödeme tarihini beklemek gerekiyor.

Peki ya ödeme tarihleri? İşte o biraz daha net. Google her ayın 21’i ile 26’sı arasında ödeme yapıyor. Yani, ayın 21’inde takvimler kontrol edilmeye başlanıyor. Ama buradaki püf nokta, kazançlarınızın bir önceki ayın son gününe kadar ödeme eşiğini aşmış olması gerektiği.

Unutmayın, banka bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun. Yanlış bir hesap numarası girerseniz, ödemeyi almanız bir hayli zorlaşır. Bu yüzden, bu detayı atlamayın derim.

Ödeme alabilmeniz için bir diğer önemli nokta, vergi bilgilerinizi eksiksiz doldurmanız. Bazen bu adım gözden kaçabiliyor. "Ne de olsa bir şey olmaz" demeyin, olur. Eksik bilgi, ödeme gecikmesi demek.

Son olarak, ödemeler genellikle banka hesabınıza geçerken birkaç gün sürebilir. O yüzden, hemen panik yapmayın. Biraz sabırla bekleyin, emin olun ki o para hesabınıza yatacak.

Bu konuların hepsi bir araya geldiğinde, aslında Google AdSense ödeme süreci o kadar da karmaşık değil. Biraz dikkat ve sabırla her şey yolunda ilerler. Yeter ki gerekli adımları atlamayın ve her ayın 21’ini ajandanıza işaretlemeyi unutmayın.

Konuyu görüntüleyenler

Geri