SEO danışmanlığı sırasında yapılan en kritik hatalar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Melodi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Melodi

ForumWM Üye
SEO danışmanlığı yaparken hatalar kaçınılmazdır. Hele ki deneyimsizseniz, bazı hatalar var ki insanı çileden çıkarır. Bir bakıyorsunuz, Bir de strateji meselesi var. Strateji, SEO'nun bel kemiği. Ama her seferinde aynı taktikleri uygulamak... İşte bu büyük bir hata. Değişen algoritmalarla birlikte esnek olmak şart. Biraz yaratıcı düşünmek, biraz da deneme yanılma yöntemi uygulamak gerek. Belki de bazen, "Bu işe yaramadı" deyip başka bir yol denemek en iyisi.

Bir diğer önemli nokta, analiz yapmamak. Evet, bazen "Ben yaptım oldu" diye düşünüyoruz. Ama veri analizi olmadan, hangi stratejilerin işe yaradığını anlamak imkânsız. Biraz veriyle dost olmak gerek. Sayfa ziyaretlerini, dönüşüm oranlarını takip etmek, neyin çalışıp neyin çalışmadığını görmek... İşte bu, başarının anahtarlarından biri.

SEO dünyasında bir diğer sık karşılaşılan durum, plansız hareket etmek. Her adımın bir amacı olmalı. Plansızca oradan oraya savrulmak, sonuç almak yerine enerji kaybına neden oluyor. Önce bir yol haritası çıkarmak, ardından bu haritayı adım adım izlemek en güzeli. Biraz sabır, biraz da dikkatle her şey mümkün.

Son olarak, rakip analizi yapmamak büyük bir eksiklik. Rakipleriniz ne yapıyor, nasıl yapıyor? Bunlar önemli sorular. Bazen rakiplerden ilham almak, kendi stratejinizi şekillendirmenize yardımcı olabilir. Ama tabii ki kopyalamak değil, ilham almak önemli. Kendi özgün yolunuzu bulmak her zaman daha etkili.

Konuyu görüntüleyenler

Geri