App Store ve Google Play’e Uygulama Yükleme Rehberi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CSSpro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CSSpro

ForumWM Üye
Merak ediyorsun değil mi, uygulama yüklemek neden bu kadar karmaşık? Hem de her gün milyonlarca insan bunu yapıyor. İşte bu yüzden, App Store ve Google Play’e uygulama yüklemek için bir rehber hazırladık. Adım adım ilerlemek en iyisi. Önce, bir uygulama geliştiriyorsun. Sonra, geliştirdiğin bu uygulamayı dünya ile paylaşmak istiyorsun. Ama nasıl?

Öncelikle, App Store’a yüklemek için Apple Geliştirici Programı’na kaydolman gerekiyor. Bu, biraz zaman alabilir ama sonuçta en değerli fikirlerin Apple dünyasında yer alacak. Ardından, Xcode kullanarak uygulamanı derlemen ve App Store Connect üzerinden yüklemen gerekiyor. Bazen bu süreçte, "Acaba bir yerde yanlış mı yaptım?" diye düşünebilirsin. Endişelenme, herkesin başına gelir.

Google Play’e yüklemek biraz daha farklı. Google Play Developer Console’a kaydoluyorsun ve uygulamanı APK veya AAB formatında yüklüyorsun. Evet, bu terimler biraz kafa karıştırıcı olabilir, ama zamanla alışıyorsun. Sonra, uygulamanın açıklamalarını, ikonunu ve ekran görüntülerini eklemen gerekiyor. Her şey hazır olduğunda, tek yapman gereken "Yayınla" butonuna basmak...

Peki, ya onay süreci? İşte burada biraz sabırlı olman gerekebilir. App Store’un inceleme süreci bazen biraz daha uzun sürebiliyor. Neden mi? Çünkü kaliteyi önemsiyorlar. Google Play ise genellikle daha hızlı. Ama her iki platformda da, onaydan geçmek için uygulamanın politikalarına uygun olması şart. Politikalar, kurallar... Bazen sıkıcı gelebilir ama güvenli bir dünya için gerekli.

Son olarak, uygulaman yayına girdikten sonra iş bitmiyor. Geri bildirimleri dinlemek, güncellemeler yapmak ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek senin elinde. Çünkü her gün yeni bir şey öğreniyoruz. İşte, uygulama yüklemek böyle bir serüven. Kendi hikayeni yazmaya devam et.

Konuyu görüntüleyenler

Geri