Google Ads Hesabı Askıya Alındığında Ne Yapılmalı?

Santation

ForumWM Üye
Google Ads hesabınız askıya alındığında, ilk hissettiğiniz şey genellikle bir şok dalgası olur. Ne de olsa, reklamlarınızın durması demek, işinizin durması demek. Panik yapmayın. İlk yapmanız gereken, askıya alma nedenini anlamak. Google, genellikle bir e-posta gönderir ve sorunu açıklar. Evet, bazen bu açıklamalar biraz muğlak olabilir, ama en azından bir başlangıç noktasıdır. Biraz zaman ayırıp bu bilgilere göz atmakta fayda var.

Sonra, kendinize şu soruyu sorun: "Gerçekten kuralları ihlal ettim mi?" Google’ın politikaları bazen karmaşık olabilir, bu yüzden kuralları tekrar gözden geçirmeniz iyi olabilir. Belki de hiç farkında olmadan bir hataya düştünüz. Bunu kabul etmek, çözüm yolunda atılacak ilk adım. Eğer bir hata yaptıysanız, bunu düzeltmek için hemen harekete geçin. Ama yok, ben masumum diyorsanız, o zaman da hakkınızı aramak için adımlar atmalısınız.

Google Ads Destek Ekibi ile iletişime geçmek, bir sonraki adımda yapmanız gereken şey olabilir. Onlara durumu açıklayın ve bir çözüm talep edin. Açıklayıcı ve nazik olmak her zaman işe yarar. Unutmayın, karşınızdaki kişiler de insan. Onlara durumu iyi anlatabilirseniz, yardımcı olma şansları daha yüksek olur. İşte burada kritik olan, pes etmemek. "Ya bu iş böyle kalacak" demek yerine, çözüm odaklı olmak lazım.

Bir diğer önemli adım ise, alternatif planlar yapmak. Google Ads’in askıya alınması, pazarlama stratejinizi yeniden gözden geçirmenize olanak tanır. Belki de farklı platformlarda varlık göstermek, yeni bir başlangıç olabilir. Sosyal medya kanalları, organik içerikler ve daha fazlası... Düşünün, başka hangi yollarla hedef kitlenize ulaşabilirsiniz? Belki de bu, işinizi daha da büyütmek için bir fırsattır, kim bilir?

Son olarak, sabırlı olmak gerekiyor. Bu süreç bazen birkaç gün sürebilir, bazense haftalar alabilir. Ama unutmayın, her problem bir şekilde çözülür. Önemli olan sizin bu süreçte nasıl hareket ettiğiniz. İşte bu yüzden, soğukkanlılığınızı koruyup, adım adım ilerlemek en iyisi. Böylece hem reklamlarınızı geri alır hem de belki yeni bir şeyler öğrenirsiniz. Yani, her şey bitti derken bile, aslında yeni bir başlangıç olabilir.

Konuyu görüntüleyenler

Geri