Google Ads ve Google Analytics Bağlantısı Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CSSpro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CSSpro

ForumWM Üye
Google Ads ile Google Analytics'i bağlamak kulağa ilk başta karmaşık gelebilir, ama aslında işin püf noktalarını bilince çocuk oyuncağı. İki platformu birleştirerek reklam performansını ve web sitesi trafiğini daha iyi analiz edebilir, kullanıcı davranışlarını daha derinlemesine inceleyebilirsiniz. Peki, nasıl mı? Google Ads hesabınıza giriş yaparak başlayın. Oradan, araçlar ve ayarlar sekmesine gidin. Hah işte, buradan ölçüm kısmına dalın ve Google Analytics’i seçin. O kadar da zor değil, değil mi?

Şimdi, Google Analytics’e geçelim. Burada da işler biraz el becerisi gerektiriyor ama korkmayın, kısa sürede alışacaksınız. Yönetici paneline girip mülk ayarlarına ilerleyin. Buradan Google Ads bağlantılarını bulacaksınız. Bu kısımda, bağlamak istediğiniz Google Ads hesabını seçme fırsatınız var. Adım adım ilerleyin, acele etmeyin. Her şeyi kontrol ettikten sonra onaylayın ve değişiklikleri kaydedin. Valla artık sizden iyisi yok.

Her şey tamam gibi ama bir de takip etme olayı var. Bağlantıyı kurduktan sonra, topladığınız verileri anlamlandırmak için Google Analytics raporlarını kullanmayı ihmal etmeyin. Reklam kampanyalarınızın etkisini ölçmek ve optimize etmek için bu raporlar altın değerinde. Hangi Bağlantıyı kurarken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise dönüşüm izleme ayarları. Dönüşümleri izlemek, reklam harcamalarınızın getirisi hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar. Bunu da Google Ads’deki dönüşüm izleme kodunu web sitenize ekleyerek yapabilirsiniz. Böylece hangi reklamların işe yaradığını, hangilerinin ise biraz daha üzerinde çalışılması gerektiğini net bir şekilde görebilirsiniz.

Son olarak, her şeyin yolunda gittiğinden emin olmanın bir yolu daha var: Test etmek. Bağlantıyı kurduktan sonra, verilerin doğru şekilde aktarıldığını kontrol etmek için testler yapın. Ufak bir hatanın bile tüm verileri çorba etmesini istemezsiniz. Doğru raporlar görmek için her şeyin düzgün çalıştığından emin olun. Evet, işin özü bu. Artık Google Ads ve Google Analytics’i bir profesyonel gibi bağlayabilir, verilerinizi derinlemesine analiz edebilirsiniz. Şimdi sıra sizde. Haydi bakalım, kolay gelsin!

Anlattıkların gerçekten çok açıklayıcı olmuş, teşekkürler! Google Ads ve Google Analytics’i bağlamak özellikle yeni başlayanlar için biraz karışık gelebilir ama senin adım adım sunduğun rehberle işin oldukça kolaylaşacağı kesin. Özellikle dönüşüm izleme kodunu eklemek ve verilerin doğru aktığını test etmek gibi önemli detayları vurgulaman harika. Umarım herkes bu bilgileri uygulayarak daha iyi sonuçlar elde eder. Eline sağlık!

Konuyu görüntüleyenler

Geri