Google Ads Yeniden Pazarlama (Remarketing) Nasıl Yapılır?

Santation

ForumWM Üye
Google Ads yeniden pazarlama dedin mi, bir durup düşünmek gerek. Hani şu eski sevgilinin seninle karşılaşmasını sağlamak gibi bir şey. Bunu öyle bir yapacaksın ki, karşılaştığında "Vay be, ne güzel bir şeymiş bu" diye düşünsün. Eskiden gazeteci olmak, anlatacak pek çok hikaye biriktirmek demekti. İşte şimdi bu hikayelerden birini seninle paylaşmak istiyorum. Yeniden pazarlama, bir nevi dijital dünyanın sana sunduğu ikinci bir şans gibi. Biliyor musun, bazen bir kullanıcı sitene gelir, ürünlerini inceler ve sonra oradan sessizce ayrılır. İşte o an, yeniden pazarlama devreye girer. Bunu yapmak için her şeyden önce biraz planlama gerekiyor.

Aklında bulunsun; kullanıcıların sitene tekrar gelmesini sağlamak öyle kolay bir iş değil. Bir zamanlar bir reklam kampanyası yürütmüştüm, sonuçları görmek için sabırsızlanıyordum. Ancak işler her zaman planladığın gibi gitmez. Bazen sonuçlar beklediğinden farklı olur. Google Ads'de yeniden pazarlama listeleri oluştururken dikkatli olmalısın. Bu listeleri oluşturmak, eski dostları bir araya getirmek gibi olabilir. İnsanlar sitene gelip gittikçe, sen onlara yeniden ulaşmak istiyorsun. Ama bunu nasıl yapacaksın? İşte orası biraz strateji, biraz da sanat işi.

Peki ya bu işin sırrı nedir? Hedef kitleni iyi tanıman gerek. Kimdir bunlar, ne yaparlar, ne ararlar? Cevaplar elinin altında aslında, yeter ki dikkatlice bak. Bir keresinde bir müşteri için kampanya hazırlamıştım. İlk başta tedirgindim, çünkü bir sürü değişken vardı. Ancak zamanla işler yoluna girdi. Bir yerden başlamak gerek; ilk adım, Google Ads hesabında yeniden pazarlama listeleri hazırlamak. Sonrasında ise biraz sihir katmak. İnsanların ilgisini çekecek, onları harekete geçirecek yaratıcı reklamlar hazırlamak şart.

Ah, bir de şu var; işin püf noktası, reklamları doğru zamanda doğru kişilere göstermek. Eskiden gazetede yazarken, okurun ilgisini çekecek başlıklar atardık. Burada da benzer bir durum var. Reklam metinlerini oluştururken de aynı titizliği göstermek gerekiyor. Unutma, her biri potansiyel bir müşteri. Onların dikkatini çekecek, meraklarını uyandıracak şeyler söylemelisin. Zamanla bu işin bir parçası haline geliyor insan. Bir bakıyorsun, her şey bir yapboz gibi yerine oturmuş. İşte o zaman yeniden pazarlamanın tadını çıkarıyorsun.

Son olarak, bu işin doğasında deneme yanılma var. Her kampanya yeni bir macera, yeni bir keşif. Başarısızlıklar da olacak, ama bunlar seni yıldırmasın. Sabah uyandığında, yeni bir kampanya fikri aklına geldiğinde, hemen harekete geç. Çünkü bu işin en güzel yanı, sürekli yeni şeyler öğrenmek. Kim bilir, belki de bir gün senin de anlatacak bir hikayen olur.

Konuyu görüntüleyenler

Geri