Google AdSense Geçersiz Trafik Sorunu Nasıl Önlenir?

javakolik

ForumWM Üye
Google AdSense kullananlar bilir, geçersiz trafik sorunu zaman zaman başımızı ağrıtır. Hani şu bir anda gelen tıklamalar, tıklar tıklar ama bir şey kazandırmaz. Bir bakmışsınız, hesap askıya alınmış, gelirler buhar olmuş. E ne yapmalı peki? İnsanın aklına bin bir türlü şey geliyor, kafası karışıyor. Dönüp dolaşıp "Yahu nerede yanlış yaptım?" diye soruyorsunuz kendinize. Kafana takılanları bir kenara bırak, gel biraz sohbet edelim.

Öncelikle, geçersiz trafik nedir, onu bir anlayalım. Bu, sitenize gelen fakat gerçek kullanıcılar tarafından yapılan tıklamalar dışında kalan her türlü aktivite. Düşünsene, birden bire sitene bir dolu tıklama geliyor ama hepsi sahte. Kimse istemez böyle bir şeyi. Bu yüzden, sitenize gelen trafiği gözünüz gibi korumanız lazım. Bu da, her tıklamayı kontrol etmekle başlar. Takip etmeli, izlemeli. Herkesin dediğini de dinlememeli ama, çünkü bazen kafa karıştırıcı bilgilerle dolup taşabiliyor ortalık.

Bir de arkadaş çevresi var tabi. Hani bazen eş dost, "Hadi ben de bir tıklayayım da sana katkım olsun" der ya, işte bu iyi niyetle başlar ama sonunda başınız derde girebilir. AdSense, bu durumu anında fark eder ve hesabınızı tehlikeye atabilir. Yani, bu işin şakası yok. Dosttan gelen yardım da bazen zararlı olabiliyor, dikkat etmek lazım.

Gel gelelim, trafik kaynaklarını kontrol etmek de önemli. Trafik nereden geliyor, kim tıklıyor, hangi saatlerde artış var? Bunları bilmek, hem içimizi rahatlatır hem de gerekli önlemleri almamızda yardımcı olur. Araştır, oku, öğren. Bilgi güçtür derler ya, tam da öyle işte. Biraz da bu işin peşinde koşmak gerek.

Bazen insan, "Ben nereden bileyim bu kadar detayı?" diye düşünüyor, haklısın. Ama teknolojinin nimetleri büyük, bir dolu araç var bu işi kolaylaştıracak. Google Analytics mesela, en yakın arkadaşın olmalı. Sitenin trafiğini incelemek, hangi kaynaktan ne kadar ziyaretçi geldiğini görmek, seni bir adım öne taşır. İşte bu yüzden, biraz zaman ayırıp bu araçları kullanmak lazım.

Son olarak, içeriğe de dikkat etmek gerek. Yani içeriğin kaliteli olmalı ki insanlar gerçekten ilgilensin. Sahte tıklamalarla değil, gerçek okuyucuların ilgisiyle büyümeli siten. İşte o zaman AdSense de seni sever, sen de onu. Yani, az biraz özen, az biraz dikkat, işin sırrı burada.

Böylece, geçersiz trafik sorununu biraz olsun hafifletmiş olursun. Zaten hayat bu, bazen işler yolunda gitmez ama pes etmemek lazım. Biraz sabır, biraz da doğru adımlar atarak bu işin üstesinden gelebilirsin. Hadi bakalım, kolay gelsin!

Konuyu görüntüleyenler

Geri