Google Yapısal Veri (Schema) Kullanmanın Avantajları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CSSpro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CSSpro

ForumWM Üye
Bir gün bir kafede oturuyordum. Yan masadaki iki kişi hararetli bir şekilde konuşuyordu. Konu, Google'da nasıl daha görünür olunabileceğiydi. Bu mesele, internet dünyasında kaybolmamak için herkesin aklını kurcalıyor. İşte tam bu noktada "schema" dediğimiz yapısal veriler devreye giriyor. Peki, nedir bu schema? Adeta Google'a bir harita sunmak gibi. "Bak buraya, bu önemli!" demenin yolu...

Bir web sitesi sahibi olduğunuzu düşünün. İçeriğiniz harika ama kimse fark etmiyor. İşte yapısal veri burada devreye giriyor. Google'ın dilinden konuşmak gibi bir şey. Bilirsiniz, her dilin kendi grameri vardır. Schema da Google'ın dilinin grameri. O dilde anlatırsanız, daha iyi anlaşılırsınız. Bu da sonuçta daha fazla ziyaretçi demek. Ama her şeyin ötesinde, ziyaretçiye aradığı bilgiyi sunabilmek...

Geçenlerde bir arkadaşımla bu konuyu tartışıyorduk. "Gerçekten bu kadar fark eder mi?" diye sordu. Evet, fark eder! Çünkü Google, schema kullananları daha iyi anlamaya başlıyor. Düşünsenize, bir yemeğin tarifini arıyorsunuz ve Google size sadece link vermek yerine, direkt o yemeğin nasıl yapılacağını gösteriyor. Zaman kazandırıyor, değil mi? İşte schema, bu tür bir kullanıcı deneyimini mümkün kılıyor.

Bazen düşünüyorum da, internet dünyası ne kadar karmaşık. Ama bir o kadar da düzenli. Her şey yerli yerinde olmalı ki aradığımızı kolayca bulabilelim. Yapısal veri, bu düzenin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor. Hani bazen bir şeylerin yerli yerinde olması hayatı nasıl kolaylaştırır ya, işte öyle bir şey. Bu yüzden schema kullanmak, sitenizi düzenli hale getirmenin yollarından biri.

Son bir hikaye daha... Bir gün bir müşteriyle konuşuyordum. Web sitesinde satışları artırmak istiyordu. Ona schema'dan bahsettim. Gözleri parladı. Çünkü daha fazla müşteriye ulaşmanın kapısı aralanmıştı. Bu, sadece teknik bir detay değil. Aynı zamanda bir strateji. Strateji dediysem öyle karmaşık bir şey değil. Basit ama etkili. İşte bu yüzden, yapısal veri kullanmak her daim işe yarar.

Konuyu görüntüleyenler

Geri